Arkitera Mimarlık Merkezi tarafından verilen Arkitera Ödülleri, 14 Ocak Salı günü Şerefiye Sarnıcı'nda yapılan ödül töreni ile sahiplerini buldu.

Arkitera Genç Mimar Ödülü, Arkitera İşveren Ödülü ve Arkitera Yapı Malzemesi Ödülü, dün akşam (14 Ocak)  Şerefiye (Theodosius) Sarnıcı’nda yapılan keyifli ödül töreni ile sahiplerine dağıtıldı.

Fiziksel Çevreye Değer Katan Üreticilere “Yapı Malzemesi Ödülü”

Fiziksel çevreye değer katan yapı malzemelerinin üreticilerinin onurlandırılması olan Arkitera Yapı Malzemesi Ödülü’nün, bu sene onuncusu verildi. Dört ayrı kategoride toplamda dört ödül verilirken; Yudum Boytorun, Yelin Evcen, Ayça Kadıoğlu, Gülru Koca ve Jeyan Ülkü’den oluşan seçici kurul, bir ürünü de Seçici Kurul Teşvik Ödülü’ne layık gördü.

2019 yılı Seçici Kurul Teşvik Ödülü’nün kazananı, TUNEX ürünü ile DKM İnşaat oldu. Firma adına ödül plaketini DKM İnşaat Genel Müdürü Volkan Dikmen, Arkitera Mimarlık Merkezi Genel Koordinatörü Emine Merdim’den aldı.

Yapı Malzemesi Ödülü’nün ilk kategorisi olan Taşıyıcı Sistemler, Altyapı Bileşenleri, Kaba Yapı Bileşenleri Ödülü’ne, Duro ürünü ile Çimsa layık görüldü. Çimsa Operasyonel Mükemmellik Grup Müdürü Tuğhan Delibaş, ödülü seçici kurul üyesi Gülru Koca’dan aldı.

İnce Yapı Bileşenleri Kategorisi’nin kazananı, Cretox Beton Panel ürünü ile NETEREN oldu. NETEREN Dış Ticaret Genel Müdürü Gökhan Yüksel, İnce Yapı Bileşenleri Ödülü’nü seçici kurul üyesi Gülru Koca’dan aldı.

Kullanıcı Konforunu Sağlamaya ve Gereksinimlerini Karşılamaya Yönelik Sistemler ödülünün kazananı VELUX Active ürünü ile VELUX Çatı Pencereleri oldu. Dilgün Saklar, VELUX Çatı Pencereleri ekibinden Deniz Güvenli’ye ödülü takdim etti.

Yapı Malzemesi Ödülü’nün son kategorisi Hareketli Donatılar’da ödülün sahibi DIAGON ürünü ile Feltouch Yapı Tasarım oldu. Ürünün tasarımcısı Yiğit Özer, ödülü Emine Merdim’den teslim aldı.

İşveren Ödülü On İkinci Kez Sahiplerini Buldu

İlki 2005 yılında verilen Arkitera İşveren Ödülü, bu sene on ikinci kez sahiplerini buldu. Amacı, kaliteli mimari üretim için işverenin önemini vurgulamak ve yatırımcıları nitelikli binalar, mekanlar inşa etmeye teşvik etmek olan ödüller, her yıl olduğu gibi bu yıl da, kamu ve özel sektör olmak üzere iki kategoride verildi. Bu sene ayrıca Şerefiye (Theodosius) Sarnıcı ev sahipliğinde iki adet Seçici Kurul Teşvik Ödülü de verildi. İşveren Ödüllerinin bu seneki seçici kurulunda, Ahmet Alataş, Ece Ceylan Baba, Hakan Demirel, Kerem Piker ve Heval Zeliha Yüksel yer aldı.

Seçici kurul bu yıl, Seçici Kurul Teşvik Ödülüne, Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkeziprojesi ile Beylikdüzü Belediyesi’ni layık gördü. Beylikdüzü Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Hakan Baş ile projenin tasarımcıları Sevince Bayrak ve Oral Göktaş, plaketlerini seçici kurul üyesi Ece Ceylan Baba’dan aldılar.

Seçici kurul tarafından verilen diğer teşvik ödülüne ise Şerefiye (Theodosius) Sarnıcı Giriş Yapısı ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi layık görüldü. Seçici kurul üyelerinden Ahmet Alataş, Kültür Varlıkları Projeler Müdürü Bayram Taşkın ile projenin mimarı Cafer Bozkurt’a plaketlerini takdim etti.

Arkitera İşveren Ödülü Özel Sektör kategorisinin kazananı, Tavuklar Evi projesi ile Palanga Art and Architecture Farm ve Kutluğ Ataman oldu. Kutluğ Ataman ödülü seçici kurul üyelerinden Hakan Demirel’den teslim aldı.

Antalya Muratpaşa Belediyesi Türkan Şoray Kültür Merkezi projesi ile Antalya Muratpaşa Belediyesi, Arkitera İşveren Ödülü Kamu kategorisinde ödül aldı. Seçici kurul üyelerinden Kerem Piker, Belediye Başkanı Ümit Uysal ve İmar ve Şehircilik Müdürü Tuna Hatipoğulları Yılmaz’a ödülü takdim etti.

Sahne Genç Mimarların

Genç mimarların işlerini ve isimlerini duyurmak, böylece mimari üretimde daha çok yer almalarını sağlamak amacıyla ilk kez 2004 yılında verilen Arkitera Genç Mimar Ödülü, bu yıl on ikinci kez sahiplerini buldu. Şule Ertürk, Arda İnceoğlu, Sinan Kafadar, Dilgün Saklar ve Banu Uçak’tan oluşan seçici kurulun değerlendirmesi sonucunda ödülü kazanan belirlendi.

Bu senenin Genç Mimar Ödülü’nü FREA mimarlık ofisinin kurucu ortakları Ömer Emre Şavural ve Fatih Yavuz aldı. Ödülü kendilerine, seçici kurul üyelerinden Dilgün Saklar takdim etti. Arkitera Ödülleri töreni, jüri üyelerine teşekkür plaketlerinin verilmesi ve toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.

Ödül törenimize ev sahipliği yapan Şerefiye Sarnıcı ve ekibine, mekanı kullanmamıza iznin veren Kültür AŞ’ye teşekkür ederiz.

Kaynak:  https://www.arkitera.com/haber/2019-arkitera-odulleri-sahiplerini-buldu/

Yorumlar
* Bu e-posta internet sitesinde yayınlanmayacaktır.