Asmolen köpük en önemli kullanım amacı yapıların deprem yükünü azaltmasıdır. Hafifliğinden dolayı yapıların inşası esnasında katlara vinç kurularak malzeme taşımasına gerek kalmaz. Kesim kolaylığından dolayı fireyi azaltır.

Asmolen köpük, bir çeşit dişli döşeme türü olarak da bilinmektedir. Büyük açıklıkları ince plakalarla doldurmak amacıyla kullanılan bir döşeme çeşididir. Asmolen köpük ise yine bu boşlukları köpük ile doldurma işine denmektedir. Asmolen köpükün kullanımıyla ilgili avantajlarla birlikte dezavantajları olan bir durum söz konusu olmaktadır. Bu konuda uzman kişiler asmolen köpükü tavsiye etmektedirler. Bunun sebepleri olmakla birlikte biz sonuca bakarsak asmolen köpük kullanımı oldukça ekonomik ve kullanımı da diğer asmolen döşemelere göre kolay ve pratiktir. Kullanıldığı alanda oldukça iyi verim alınmakta ve uygulanması da çok kolay olmaktadır.

Asmolen köpük en önemli kullanım amacı yapıların deprem yükünü azaltmasıdır. Hafifliğinden dolayı yapıların inşası esnasında katlara vinç kurularak malzeme taşımasına gerek kalmaz. Kesim kolaylığından dolayı fireyi azaltır. Delikli olmadığından pompa ile beton uygulanırken bazı malzemelerin sebep olduğu fazla beton kullanımını önler, kullanım yoğunluğunu bağlı olarak ısı yalıtımı sağlar, işçiliği kolay olduğundan çok çabuk döşenir, geleneksel malzemelerde olduğu gibi önceden sulama gerektirmez, bünyesine su almadığından taze betonun suyunu çekerek betonun mukavemetini düşürüp çatlaklara yol açmaz, nakliye zayiatı yoktur.

Asmolen Köpükun Avantajları

Bu döşeme türü uzmanlarca tavsiye edilmektedir. Bunun çok fazla sebebi vardır. Öncelikle köpük hafif olduğu için yapıya ek yük getirmemekle birlikte, taşınması kolaydır. Nakliye sırasında zayiatı olmadığı için de ekonomik olduğu düşünülmekte ve çok fazla tercih edilmektedir. İşçiliği ise hızlı ve yine zayiatsızdır. İnşaat sırasında yeni dökülen betonun suyunu içine çekmediği için betonlarda çatlak oluşturmaz. Sıvanın tutması için altına file döşendiğinden sıvanın tutmama sorunu yoktur. Bu özelliklerine bakıldığında inşaat sahipleri en az maliyet ve iyi sonuç veren hangisi ise onu tercih edecektir. Bu da asmolen döşeme olacaktır.

asmolen köpük

Asmolen Köpük Dezavantajları

Asmolen köpük avantajlarıyla birlikte dezavantajları da olan bir döşemedir. Dezavantajın temel sebebi köpükun yangına karşı dayanıklı olmamasıdır. Bunun dışında bir olumsuz durum söz konusu değildir. Asmolen köpük döşendiği yerde üzerine yangına dayanıklı sıva ile sıvandığı zaman olumsuzluklar ortadan kalkacaktır. İnşaatlarda asmolen köpük yerine asmolen tuğla kullananlar da vardır. Bu maliyeti ve işçiliği arttıracaktır. Ama köpük kullanılırsa ve üzerine uygun sıva yapılırsa yangın yönetmeliğine göre uygun olacaktır.

Asmolen Köpük ve İncelemeler

Asmolen Strafor (Köpük) Özellikleri

Yoğunluk: (dansite kg/m³)

ASMOLEN STRAFOR, kullanım sahasına göre istenilen yoğunluklarda üretilir. Özellikleri yoğunlukla istenilen yönde değiştirilebildiğinden malzeme israfına ve gereksiz maliyet artışlarına sebep olmaz. Isı yalıtım amacıyla genellikle15–30 kg/m3 yoğunluklarda; ambalaj malzemesi olarak kullanım amacıyla da 20-100 kg/m3 yoğunluklarda üretilmektedir. Bitmiş ürün olarak ASMOLEN STRAFOR, hafiflik, kolay işlenebilirlik ve diğer malzemeler ile kompozit ürünlerin imalatında kullanılabilirlik gibi özelliklere de sahiptir.

Su emme oranı:

Malzemelerin su emme oranı üzerinde etkili büyüklük, gözeneklerinin açık veya kapalı oluşudur. Direkt su ile temas halinde kapalı gözenekli malzemelerin su emme oranları çok düşüktür ve ASMOLEN STRAFOR kapalı gözenekli bir malzemedir. Su emme oranı çok küçük olduğu için direkt su ile temas etse bile, özellikleri değişmez. ASMOLEN STRAFOR’yi meydana getiren Styrene, suda çözülmeyen ve erimeyen bir yapıda olduğundan kapalı gözeneklerinin duvarları suyu geçirmez. ASMOLEN STRAFOR’yi meydana getiren Styrene, suda çözülmeyen ve erimeyen bir yapıda olduğundan kapalı gözeneklerinin duvarları suyu geçirmez.

Yanma:

ASMOLEN STRAFOR'nin normal ve alev yürümeyen olmak üzere iki tip olarak üretilmektedir.
Alev yürümeyen B1 sınıfı hammaddeden üretilmektedir. "ASMOLEN STRAFOR'nin parlama noktası 360-370 C° olup; kendiliğinden yanabilmesi için ortam sıcaklığının 490 C° ulaşması gerekir. ASMOLEN STRAFOR'nin yanması sonucu ortaya çıkan gaz miktarı, ahşap gibi her binada kullanılan bir çok malzemeden daha azdır. Sıcağa karşı dayanımı ise; sıcaklığın derecesine ve süresine bağlıdır.Kısa süreli 100 C° ye kadar dayanıklı, uzun sürede 75-85 C° ye, minimumda ise-180 C° ye kadar kullanılır. Bu nedenle çok soğuk tesisler için de ideal bir malzemedir.

Ömür:

ASMOLEN STRAFOR, sonsuz ömürlü bir malzemedir. Buna karşılık, bazı kişiler ASMOLEN STRAFOR’nin kullanıldığı yerde zamanla yok olduğunu iddia etmektedir. Olayın esası şöyledir: ASMOLEN STRAFOR doğru yerde, doğru kalınlık ve yoğunlukta, yapı fiziği ve inşaat kurallarına göre uygulandığı takdirde malzemenin yok olması diye bir şey bahis konusu olamaz.

Buna karşılık sıcak bir bölgede basınç altında (Örneğin bir teras çatıda), şap ve karo tabakalarının altında bilgi eksikliğinden veya ucuz fiyat cazibesiyle düğük yoğunlukta (Örneğin 10 kg/m3) ASMOLEN STRAFOR kullanılması halinde, sıcağın ve basıncın etkisiyle ASMOLEN STRAFOR yumuşayıp ezilir ve üzerindeki tabakaların çökmesine neden olabilir. Bu gibi yerlerde yüksek yoğunlukta 20–30 kg/m3 ASMOLEN STRAFOR kullanılmalıdır. Nitekim Almanya’da 31 yıllık bir teras çatıdan alınan 20kg/m3’lük ASMOLEN STRAFOR malzemesi bilirkişi huzurunda test edilmiş ve malzemenin 31 yıl önceki özelliklerinin değişmediği görülmüştür.


Burada reklam vermek ister misiniz?

Asmolen köpük veya asmolen strafor arayanlar bu sayfayı ziyaret ediyor. Direkt olarak asmolen köpük veya asmolen strafor arayan kişilere ürün ve hizmetlerinizi burada gösterebilirsiniz. Bu sayfaya reklam vermek için bizimle iletişime geçin.

Yorumlar
* Bu e-posta internet sitesinde yayınlanmayacaktır.